To kiedys tam bylo, potem ksiegowy wkroczyl
[O2] Podłączenie radia - dwa stałe plusy???
Zwiń
X
-
[O2] Podłączenie radia - dwa stałe plusy???
Witam,
Mam pytanko, w mojej Octavi II, radio kenwooda zamontowali mi w aso, trzy lata temu. I mam problem bo w kostce zarówno na żółtym i czerwonym pinie jest stały +, i gra cały czas, a chciałbym żeby wyłączało się po wyjęciu kluczyka. Czy to błąd podczas produkcji czy coś trzeba przestawić w komputerze???
-
-
O to jest dobre pytanie, tez bym sobie to zmienilJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Nexus6, a wlasnie, u mnie od radia wychodzi kostka CAN, mam ja tez podpieta, ale radio nadal samo nie gasnie, jest to jakos kodowane vcdsem?Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6shado, po to wlasnie jest adapter do CAN'a , radio gasnie po wyjeciu kluczyka :diabelski_usmiech
Do adaptera idą dwa czerwone przewody do adaptera podpięta wiązka do radia ( żółty i czerwony, przepinane na oba sposoby). Dodatkowo do adaptera dochodzą dwa cieniutkie przewody pomarańczowe, poza kabelkami do głośników. Chyba że ta wielka kostka którą mam to nie adapter, ale z tego co szukałem w necie to chyba to.
[ Dodano: Wto 06 Mar, 12 22:06 ]
Zamieszczone przez shadoWystarczy pociągnąć jeden kabelek ze skrzynki bezpieczników i to tyle roboty. Radio wyłącza się po zgaszeniu silnika (nie po wyjęciu kluczyka):
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31636
Tak, ale mi zależy żeby nie wyłączało się po zgaszeniu silnika tylko po wyjęciu kluczyka- tak miałem w Fabii.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002marewkub, może ty masz nie adapter CAN a zwykłą przejściówkę z fabrycznej kostki na taką pasującą do japońców? Masz jakąś fotkę tego?
Gdzie można dostać taki adapter?
I jak go podpiąć?
[ Dodano: Sro 07 Mar, 12 17:08 ]
Zamieszczone przez Nexus6shado, po to wlasnie jest adapter do CAN'a , radio gasnie po wyjeciu kluczyka :diabelski_usmiech
Gdzie można dostać taki adapter?
I jak go podpiąć?
Komentarz
-
-
Witam, być może to coś takiego Interfejs CAN-bus generator sygnałów do radia.
Tez jestem zainteresowany chociaż po roku już się przyzwyczaiłem do wyłączania radia, ale z chęcią bym to zmieniłPozdrawiam GregorS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marewkubI zrobiłem jak pisał Shado.
Niestety w ASO zaśpiewali 150 zeta, za podpięcie żeby gasiło się po wyjęciu kluczyka, ale bez adaptera CAN???, chcieli ciągnąć jakiś dodatkowy kabel.
Więc wyłącza się jak gaszę silnik.
Szkoda tylko że w Fabii z 2003 było po wyjęciu kluczyka a Octavii nie.
A w Fabii też mi ładnie chodziło bez udziwnień.
Dlatego radia firmowe są takie drogie.Pozdrawiam GregorS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftRadia firmowe sa drogie bo placisz za design.
Bo wytrzymują wibracje i przeciążenie jakby miały brać udział w misji na marsa.
Bo na każdym akcesorium fabryka producenta aut (a nie producent radia) zarabia kilkukrotną wartość (np wyprodukowanie ESP kosztuje ok 100€, a kosztuje potem klienta ok 2500-3000PLN).
Komentarz
-
Komentarz